Cum s-a născut ideea de a scrie? V-a încurajat sau sprijinit cineva?
Incursiunea mea în lumea scrisului a fost inițial pasiunea mea pentru lectură. Nu poți deveni scriitor, daca nu citești și nu îți cultivi această pasiune. Am fost mereu fascinat de felul în care cuvintele pot crea o lume întreagă, o poveste captivantă și personaje memorabile. Apoi, mi-l amintesc mereu pe tata, în copilăria de la Rădăuți, mereu cu o carte în mână. Vedeam pe chipul lui transpuse poveștile din romanele pe care le citea și îm doream să am și eu starea aceea pe care ți-o poate da o carte bună. Pe măsură ce am citit tot mai mult, am început să îmi doresc să încerc să pun și eu pe hârtie propriile mele povești și idei. Lucru care s-a întâmplat destul de târziu, în 2017, când am publicat prima mea carte, ”Inspiră adânc! Expiră!”, pentru că atunci m-am simțit pregătit să pun pe hârtie poveștile care se adunaseră în mintea și imaginația mea.
Cum de ați ales acest subiect în cartea dumneavoastră? L-ați descris foarte bine și ați inserat elemente psihologice. Este o istorie personală?
Ideea de a scrie cartea ”Înger de serviciu” mi-a venit în urma experiențelor personale și a observațiilor asupra vieții din jurul meu. Am dorit să explorez latura umană a personajelor prin intermediul unor subiecte de actualitate, cum ar fi tulburarea de anxietate și depresie și să le ofer cititorilor o perspectivă diferită asupra acestor stări. Totul sub umbrela unei povești de dragoste (sau mai multe), pentru că iubirea este de fapt cheia de boltă a romanului ”Înger de serviciu”. În procesul de scriere, am dorit să creez personaje complexe, cu trăsături autentice și probleme reale, pentru a transmite emoții și pentru a face legătura cu cititorii. Am ales să includ elemente psihologice pentru a oferi o perspectivă mai profundă asupra motivelor și gândurilor personajelor, și pentru a dezvălui dinamica complexă a relațiilor dintre ele. În general, procesul de scriere al cărții ”Înger de serviciu” a fost o experiență eliberatoare și emoționantă, iar speranța mea este că această carte va oferi cititorilor o perspectivă diferită și mai profundă asupra subiectelor sensibile. Sutele de feed-backuri primite până acum îmi arată clar că oamenii se regăsesc în personajele din carte și în experiențele acestora, în drumul lor de la întuneric la lumină.
Cele trei cărți publicate până acum s-au bucurat de un real succes, ceea ce înseamnă că vor urma și altele. Ne puteți dezvălui dacă veți aborda și alte subiecte de interes, actuale în proiectele viitoare?
Îmi place să explorez subiecte și teme diverse, care mă pot ajuta să înțeleg mai bine lumea în care trăim și să ofer cititorilor mei noi perspective. În viitorul apropiat, intenționez să abordez subiecte precum relațiile umane (tot mai lipsite de conținut și profunzime), însingurarea, impactul tehnologiei asupra societății în general. Consider că aceste subiecte sunt de interes major în zilele noastre și pot fi abordate într-o manieră care să atragă atât cititorii obișnuiți, cât și cei mai critici și exigenți. De asemenea, am în plan să abordez subiecte mai sensibile și mai aproape de realitatea noastră, cum ar fi problemele sociale, de sănătate mintală sau de discriminare, subiecte care, din păcate, încă nu sunt abordate atât de mult în literatura noastră. Îmi doresc să aduc în prim plan aceste subiecte și să contribui astfel la deschiderea unor dezbateri publice importante și la creșterea nivelului de conștientizare a problemelor cu care ne confruntăm ca societate. Sunt convins că există o mulțime de subiecte interesante de abordat în literatură și abia aștept să încep lucrul la proiectele mele viitoare. Cu fiecare carte pe care o scriu, încerc să mă dezvolt ca scriitor și să aduc ceva nou și valoros în literatura noastră.