Am fost foarte încântat să descopăr că aventurile lui Dan Raglan continuă, după ce m-a încântat în romanul "Englezul". Bineînțeles că îl redescoperim pe omul de arme, inteligent și periculos, capabil să facă orice pentru a-și atinge țelul. El este același fost combatant din Legiunea Franceză, extraordinar de inteligent și tenace, care, datorită calităților sale deosebite, ajunge să lucreze pentru serviciile secrete. Raglan devine pentru foștii săi colegi un om la care poți apela cu încredere când ești în pericol de moarte, iar pentru lumea spionajului este un om temut, de care e mai bine să te ferești, pentru că nu poate fi controlat, în ciuda beneficiilor de care te-ai fi putut bucura de pe urma serviciilor sale.

          Unul dintre foștii camarazi dispare, însă nu înainte de a-l chema pe Raglan în ajutor, prin intermediul altor foști legionari. Dan nu ezită și încearcă să afle care este problema pentru care a fost contactat, însă moartea începe să semene cadavre menite să îl oprească pe spion să intervină.

          Acțiunea devine tot mai interesantă și mai complicată, pentru că FBI-ul intră pe fir și îl suspectează pe Raglan de crimele ce tot îi apar în cale. Evident, cineva se străduiește să îi însceneze toate aceste morți suspecte.

          Autorul se folosește de această poveste pentru a da glas unor suspiciuni care au planat de-a lungul timpului asupra corupției din Pentagonul american.

          Raglan descoperă că prietenul său a intrat pe firul unei anchete periculoase care îi punea viața în joc și care avea legătură cu traficul de arme realizat pe ruta unor traficanți de droguri.

          Acest roman abundă de eroism, sacrificiu, loialitate și... dragoste.

          Raglan este tipul de erou complet, capabil să rezolve orice situație dificilă. Chiar dacă este rănit și ajunge în jungla din Honduras, se luptă nu doar cu condițiile vitrege de aici, ci și cu o întreagă armată de traficanți. Raglan este eroul de care orice om are nevoie să îl aibă aproape și orice stat și l-ar dori în serviciile sale.

          "Trădarea" intră adânc în lumea ascunsă din spatele unei Americi frumoase, bune și puternice, așa cum ne este înfățișată la televizor. Ne expune natura îndoielnică a omului care, odată ajuns la putere, caută să își hrănească nu doar buzunarul, ci și egoul, prin puterea pe care o posedă.

          Romanul lui David Gilman este fascinant și incită cititorul să devină parte activă în acest roman, prin afecțiunea inerentă cu care îl bucură pe eroul principal.

          Recomand cu drag un roman de acțiune adevărată, care te ține cu sufletul la gură pe tot parcursul lui.

 

https://ursulescu.blogspot.com/2024/04/tradarea-de-david-gilman.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1wd2pR_EGq1Hb0m715iagaaavjB1XW8pKP-DNr5AdSCy_b6FwVfiH8HnQ_aem_81PA08j8il4H10_s85KV_w

on 0

Comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.