Joi, 30 mai
14:00 – 14:25
Scena Arca
Lansare de carte și sesiune de autografe
Paul Cișmigiu
Confesiuni
Invitați: Paul Cișmigiu, autor
Anca Sigartău, actriță
„Citesc și eu câteva versuri din volum. Le citesc așa, agale, pe sărite. Încerc să prind firul ideilor, înlănțuire de sentimente, trăiri, mesajul cuvintelor așternute în paginile ce se răsfiră cumva sub degetele mele. Ooof, parcă n‑am destul timp, parcă nu‑i destulă respirație, parcă nu‑i destulă tihnă pentru a desface cu grijă tot miezul sensurilor ascunse dincolo de vorbe. Gândul îmi zboară la ale mele... mă simt într‑un fel vinovată. Dar, poate că nu. Versurile par rostite, parcă le‑aș spune pentru mine însămi. Parcă le‑aș murmura în taină. De fapt, cine mai știe... Poate că acesta este adevărul. Sau poate că ăsta‑i misterul, taina ascunsă cu delicatețe, ca într‑un joc: de‑a v‑ați ascunselea, dulce taină amăruie, liniștitoare. Poate că vorbele‑ideile‑versurile‑cuvintele curg așternute în înșiruirea lor tocmai ca o invitație la căutare. La introspecție?
Cine știe? Putem afla oare? Poate...
Citiți. Citiți și voi. Și vă veți răspunde.” (Maia Morgenstern)
Paul Cișmigiu s-a născut la 28 octombrie 1968 în București. A urmat cursurile Facultății de Drept „Nicolae Titulescu”, absolvind ulterior cursurile Școlii Populare de Arte, secția Canto clasic.
A cochetat cu poezia încă din anii liceului. Valurile vieții însă l-au purtat departe de scris.
Din 2021 și-a regăsit pasiunea din tinerețe, publicând Cu capul în nori, primul său volum de poezii.
Poeziile sale emană din bucuriile și tristețile vieții, din experiențe trăite, din realitatea înconjurătoare sau din imaginar, combinând muzica inimii cu dansul magic al literelor, îmbinate într-un tablou complet, imposibil de ocolit.
on 0

Comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.